Să împodobim bradul în casa Celui Care a făcut bradul!

Nu cred că există un moment mai frumos în filele lui Decembrie decât împodobitul bradului, atunci când nici nu știi pe care ornamente să pui mâna mai întâi. Globulețele pictate, îmbrăcate în dantelă sau acelea care ascund în ele o lume acoperită de zăpadă sunt rivalele bomboanelor învelite în hârtie colorată sau ale căsuțelor de turtă dulce ce își așteaptă moșii cu cadouri. Îngerașii de hârtie își caută și ei locul, cuminți, pe nori de vată, iar acele verzi își întind brațele pentru a primi beteala ca pe o panglică bine-meritată la un concurs de frumusețe.

Admirăm toate acestea acasă, cu cei dragi, uitându-ne complice la locul de sub brad, unde ne închipuim deja locul în care o să apară cadoul pe care îl așteptăm sau punând gând rău bomboanelor care ne sfidează răbdarea din copacul pentru care s-au pregătit tot anul.

Da, e foarte frumos să faci bradul acasă, mai ales dacă ai norocul ca mirosul de brad să se îmbine cu cel de cozonac sau de alte bunătăți din dotare. Dar poate că e și mai frumos să faci bradul Acasă, în biserică, acolo unde și sfinții – sau mai ales ei – sărbătoresc Nașterea Domnului. Cum e să împodobești bradul în cântec de colinde, cu ochii când la scena Nașterii, când la ornamentele care capătă parcă o lumină aleasă, mai caldă, o strălucire demnă de acel loc, în care locuiește Lumina?

Noi, membrii Asociației Decent avem onoarea să dăruim și să împodobim în această perioadă, bradul de Crăciun pentru trei biserici: două care îl au ca ocrotitor pe Sfântul Gheorghe (biserica Sfântul Gheorghe Nou din București și biserica Sfântul Gheorghe din localitatea Galateni, Teleorman) și una cu hramul Sfântului Nicolae, biserica Precupeții Noi din capitală. Pentru a pregăti cele necesare, avem nevoie de sprijinul vostru, al celor care știți că binele naște bine. Vom face 70 de cadouri copiilor din București, nevăzători și cu sindrom Down si 30 de cadouri copiilor din Teleorman. Vrem să le oferim tuturor dulciuri și ceva de îmbrăcat. O sută de cadouri nu sunt greu de realizat dacă ne dorim ca puținul nostru să devină mult în ochii unor copii care poartă în suflete, poate, griji mai mari decât ale noastre. Ajută-ne să continuăm acest proiect! Nu da mult, dar dă cu mult drag!

Cel care plouă din cer îţi cere un bănuţ.

Cel care tună şi fulgeră îti spune „miluieşte-Mă!”.

Cel care îmbracă cerul cu nori îţi cere o haină. (Sf. Ioan Gură de Aur)

ASOCIATIA DECENT

Banca Transilvania

Cont euro: RO20BTRLEURCRT0291932701