Despre noi/Proiecte

Călătorie în lumea decenței

Bun venit la bordul Asociației Decent!

În corabia noastră, ne străduim să ajustăm velele în direcția decenței. Așa cum știți, marea e de multe ori neliniștită, valurile sunt învolburate, iar curenții, potrivnici, încercând să ducă mai toate bărcile în direcția indecenței. Noi credem că împreună ne putem salva, luptând pentru lucrurile care ne ghidează corect călătoria: respectul de sine, demnitatea, prețuirea celuilalt, bunătatea, credința…

Ne dorim să fim un echipaj cât mai mare, puternic și unit… Așadar, vă invităm pe toți, de pe întreg pământul, să conducem împreună această corabie a iubirii și a decenței!

Asociația Decent s-a născut din dorința de a aminti că frumusețea omului este decența, că buna-cuviință înseamnă noblețe și că eleganța ne definește pe fiecare în parte, atât timp cât rămânem în spațiul decenței.

Prin programele ei, Asociația își propune să promoveze decența ca normalitate și să aducă în prim-plan unele dintre adevăratele valori umane, precum prietenia, respectul, generozitatea. Pentru aceasta, vine în întâmpinarea tuturor, prin: conferințe, interviuri, materiale foto-video, cărți, traduceri, activității cu copiii (programe de limbi străine), construcții de spitale, sanatorii, lăcașuri de cult, școli – acolo unde vârful de munte atinge cerul, iar copiii satului sunt obligați să parcurgă kilometri pentru educație, pe ger, zăpadă, ploaie, arșiță. De asemenea, Asociația susține cazurile sociale, oamenii bolnavi și pe cei aflați în dificultate, știind că mai fericit este a da decât a lua! (Fapte, 20, 35). Echipa Asociației iubește oamenii, delicatețea și curajul de a fi decent!

Ne dorim ca împreună să descoperim puterea și bucuria faptelor bune, să împărtășim cu ceilalți din ceea ce avem și din ceea ce suntem. Să ne amintim că nu suntem singuri, că ne putem fi alături unii altora, că soluțiile sunt, de multe ori, la îndemână și că trebuie să luptăm împreună pentru ele, că – deși suntem mici – putem face lucruri mari! Să ne unim pentru a face binele, să facem un mic sacrificiu pentru un zâmbet, amintindu-ne că un gest cald poate însemna speranța pentru ceilalți, că atenția și implicarea noastră sunt „tratamentul” de care au nevoie cei de lângă noi. Credem că omenia și omenirea sunt mai importante decât prejudecățile și că bucuria celuilalt e mai importantă decât propria bucurie. Iubirea ne-a adus împreună și ne dorim ca tot ea să pornească motorul faptelor bune. Considerăm că ne definim prin ceilalți, că suntem oameni în măsura în care iubim, că pentru a ne cunoaște pe noi, trebuie să ne punem în slujba celor care au nevoie de noi. Sperăm ca în miezul faptelor bune să găsim drumul către noi înșine, către adevăratele noastre valori și către inima celorlalți.

Patronii spirituali ai Asociației Decent sunt Părintele Arsenie Boca și Sfinții Martiri Brâncoveni, cărora ne rugăm pentru ajutor.